Vizită la Departamentul de Textile, Pielărie și Management Industrial

Elevii Liceului L. Blaga în vizită la Departamentul de Textile, Pielărie și Management Industrial, în cadrul “săptămânii verzi”

În data de 25 aprilie 2024, în cadrul ”Săptămânii verzi”, elevi de la Liceul Lucian Blaga din Oradea au vizitat Departamentul de Textile Pielărie și Management al Universității din Oradea. În cadrul evenimentului a fost prezentată oferta educațională a departamentului. De asemenea, elevilor li s-a facut o prezentare despre economia circulară și tendințele îngrijorătoare în industria textilă în ceea ce privește deșeurile și impactul acestora asupra mediului. A fost prezentat proiectul Erasmus+ 2023-1-ES01-KA220-HED-000157440-Supporting Entrepreneurship in Eco Design-FASHION.ED al carui obiectiv este de a dezvolta abilitățile antreprenoriale ale studenților, motivându-i să se implice în sectorul modei sustenabile.

Elevii au vizitat laboratoarele de specialitate ale departamentului și au avut posibilitatea de a face o incursiune în laboratoarele virtuale, unde au desfășurat experimente virtuale legate de economia circulară pentru compozitele armate cu fibre și textilele tehnice.